Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/zoundsb/public_html/templates/gk_musicstate/lib/framework/helper.layout.php on line 150

Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/zoundsb/public_html/libraries/cms/application/site.php on line 250

SCHMUTZ

Bio The Schmutz

 

De Limburgse band  die in de jaren 80 hits scoorden met Straight From The Heart, Turn The Pages, Livin’ It Up, Hold me en de klassieker Love Games, werd in 1981 opgericht door Guy Peeters en zijn jeugdvriend Jos Claessens.

 

De groep nam in 1982 deel aan Vakature, het amateurconcours van Breekend en Backstage Muziekmagazine. Ze wonnen met glans waarbij vooral de Duran Duran-cover Girls on Film en het eigen, meesterlijke Life Is A Merry Go Round opvielen. De jury was unaniem: dit was een frisse, eigentijdse band met een heel eigen geluid en een ijzersterke podiumprésence.

 

Een eerste demo werd opgenomen in de Swan-studio’s van Leo Caerts en trok de aandacht van producer Herwig Duchateau (Scooter en Catalog of Cool) die geïntrigeerd werd door de muziek en de jonge, frisse uitstraling van de Neeroeterse band. Hij bewerkte “Straight From the Heart” als eerste singel. Die werd in eerste instantie nog in eigen beheer uitgegeven, maar al snel werd Schmutz gecontacteerd door Indisc en kregen ze een platencontract voorgeschoteld.

 

Bij Indisc zouden ze verscheidene singels uitbrengen waaronder Turn the Pages, telkens geproduceerd door Herwig Duchateau.

 

Medio jaren 80 verhuisde Schmutz naar Antler Records, het label van Roland Beelen en Maurice Engelen (Pragha Kahn, Lords of Acid). Daar brachten ze de singel Love Games uit in een productie van John Tilly (zie ook Nacht und Nebel, Herman Brood en Candy Dulfer). Deze singel werd massaal opgepikt door de radio en groeide in no-time uit tot een Belgische hit. Het nummer schopte het ook tot in de hitparades van Nederland, Frankrijk en Spanje. De groep trok de baan op en werkte divers tournées in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland af. Love Games groeide ondertussen naar Belgische normen uit tot een monsterhit met meer dan 100.000 verkochte exemplaren.

 

Na meer dan 30 jaar is de band nog steeds actief en werkt ze aan nieuwe opnames.

 

Facebook : https://www.facebook.com/The-Schmutz-150496554993252/

YouTube : Love Games : https://www.youtube.com/watch?v=qh5Ui_e5fMI

 

Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop