Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/zoundsb/public_html/templates/gk_musicstate/lib/framework/helper.layout.php on line 150

Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/zoundsb/public_html/libraries/cms/application/site.php on line 250

STRUGGLER

STRUGGLER BIO

De groep werd opgericht in Maart 1979.
Na 5 weken vond het eerste optreden plaats  en de single "Wanted/Don't Care"  werd opgenomen en uitgebracht als DIY-project.
In 1980 verscheen de culthit "Nightfever/My Heart" gevolgd door vele optredens waaronder de "Straatlawaai Toer" met Siglo XX.
In 1982 was er de release van de LP "It was a very long conversation but at the end we didn't shake hands" , waarna ook nog de EP "Recrudesce" verscheen.
Kort daarna wordt het rustig rond de groep die ondanks een aantal ledenwissels door de jaren heen blijft repeteren en sporadisch verrassingsoptredens neerzet.
In 1998 verschijnt de CD-single "Life Update +" met 4 onuitgegeven nummers.
De groep ondergaat een nieuwe boost in 2014 hetgeen resulteert in intense repetities en dynamische optredens.
2017, de LP/CD "The Gap" is een feit.  Struggler gaat terug optreden en voelt zich herboren !

 
YouTube : Final Solution ( taken from the new album "The Gap" )  : https://www.youtube.com/watch?v=kBgAdydkQ34&t=3s
                  We Don't Care ( Live @ Cafe Cafe September 2017)    : https://www.youtube.com/watch?v=ubCw5hrV3IM
 
 
Recensies :
 

OOR :

Willem Jongeneelen in OOR omtrent het nieuwe Struggler album " The Gap " waarin zanger Rene Hulsbosch wordt omschreven als "de Vlaamse Johhny Lydon " "Dit album zal velen positief verrassen. (...) vanwege de geluidsmuur die nu ergens tussen Killing Joke, Magazine en Hüskür Dü (in de laagste versnelling) in zit." " deze mannen teren niet op hun oude roem en dat oude geluid."

Dark Entries :

“The Gap is de illustratie van duidelijk georkestreerde postpunk schuine streep noise met een geluidsmuur die je zonder schroom een regelrechte veeg uit de pan geeft. Direct, zonder enige compromissen, recht toe recht aan, de kaakslag zonder mededogen. “ “De band werd opgericht in 1979, maar is bijna 40 jaar later nog steeds relevant “,

Musiczine:  

“13 songs met levendige en bij momenten donkere postpunk. Lekkere vettige baslijnen, gitaarwerk dat floreert tussen punk en wave. Daarnaast bezwerende zang dat begeleid wordt door een ervaren ritmesectie. Bij momenten heeft het gitaarwerk zelfs iets psychedelisch over zich en bevat ze tevens elementen van rock‘n’roll . Het album klinkt levendig alsof het gemaakt werd door een stel jonge honden.”

Luminous Dash :

Didier Becu omschrijft het album als “Een lekker vaatje, want de allernieuwste van Struggler is geen plaat geworden van een groep die zichzelf blijft herhalen tot er alleen maar een levensloze jukebox van overblijft, wel één die op perfecte wijze post-punk met no-wave weet samen te vatten, waardoor je gespierde noiserock met een donkere ziel krijgt. Fuck de eighties, en nog meer de herinneringen eraan, het zijn toch maar opgeblazen luchtbellen.”

“De nieuwe release op het Vitarka Records is een triomf. Geen voer dus voor new wave parties of andere feestjes voor de derde leeftijd, dit is snoeiharde noiserock en we like it!”

Snooze Control :

“Het lijkt wel of de band het genre postpunk heeft heruitgevonden, en in een gloednieuw kleedje gestoken. Zonder meer levert Struggler een grensverleggende parel af, die bewijst dat een comeback uitbrengen, niet moet leiden tot een routine klus of het verzanden tot een flauw afkooksel van wat ooit was. Gelukkig maar!

The gap is daardoor een grensverleggende plaat geworden, die verleden en toekomst perfect met elkaar verbinden tot een oorverdovend en inderdaad grensverleggend geheel. “

 
 
 
 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop